Revolut: Ismerd meg a határok nélküli bankolás erejét

Olvasási idő 7 perc

Ha egy utazásbarát módot keresel arra, hogyan költheted el a pénzed, amikor Európában tartózkodsz, akkor a mindenképpen érdemes megfontolnod, hogy beszerezz egy Revolut kártyát. A Revolut egy digitális pénzügyi szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy külföldön is biztonságosan és könnyedén fizess. Az alábbiakban bemutatom, miért érdemes a Revolutot használni utazáskor, és mik a legfontosabb dolgok, amelyeket tudnod kell a Revolut használatával kapcsolatban.

Mi az a Revolut?

A Revolut egy új típusú digitális banki szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén kezeld a pénzedet telefonoddal. Nem kell többé aggódnod a hagyományos bankok magas díjai vagy rossz átváltási árfolyamai miatt! Az alkalmazás használatával szinte bármit elérhetsz: küldhetsz pénzt külföldre a legversenyképesebb árfolyamon, fizethetsz barátaidnak és családtagjaidnak díjak nélkül, vásárolhatsz bárhol Európában további díjak nélkül (amennyiben elfogadják a Mastercardot), és még készpénzt is vehetsz fel ATM-ekből Európa-szerte díjmentesen… és még sok minden mást!

De nem csak a költségek miatt érdemes a Revolutot használni, hanem azért is, mert biztonságosabb, mint a hagyományos banki szolgáltatások. Az alkalmazás szigorú adatvédelmi intézkedéseket alkalmaz, és kétlépcsős hitelesítési folyamatot igényel a fiókod védelme érdekében

Biztonság és adatvédelem

Az adatvédelem és a biztonság fontos téma a Revolutnál. Azt szeretnék, hogy az ügyfelek biztonságban érezzék magukat, amikor használják a szolgáltatásukat. Az adattitkosítás például azt jelenti, hogy az ügyfelek személyes adatait biztonságosan tárolják, és sosem adják ki harmadik félnek. Ez olyan, mintha egy ládában tartanák az adatokat, amelynek csak az ügyfél maga birtokolja a kulcsát. 🙂

A Revolut azon dolgozik, hogy a bejelentkezés a lehető legbiztonságosabb legyen. Ezért a kétlépcsős hitelesítési folyamatot használják, amelyhez az ügyfélnek két különböző adattípus megadása szükséges. Például a jelszó és egy kódszám megadása.

Az ügyfelek továbbá korlátozhatják a kártyájuk használatát, hogy megakadályozzák a nem kívánt tranzakciókat. Például a kártya csak bizonyos helyeken vagy csak bizonyos összegekért használható. Ezen kívül az online fizetéseket is lehetőség van aktiválni vagy deaktiválni, hogy az ügyfelek még biztonságosabbak legyenek az esetleges csalásokkal szemben.

Miért kéri a Revolut az adó adatokat?

Nos, a Revolut egy szabályozott pénzintézet, ami azt jelenti, hogy köteles betartani különböző törvényeket és rendeleteket. Például a közös jelentési szabvány (CRS), ami egy globális szabvány az adócsalás megelőzésére. Az alapja az, hogy a pénzügyi intézményeknek jelenteniük kell az ügyfelek adóügyi illetőségét az illetékes adóhatóságoknak. Ezért kell a Revolutnak begyűjtenie bizonyos adózással kapcsolatos információkat az ügyfeleitől, mint az adóazonosító szám, az adóügyi illetőség országa és az adóstátusz. Ezek az adatok segítenek a Revolutnak az adóhatóságokkal való együttműködésben és a pénzmosás elleni küzdelemben. Szóval ennyi az egész! 🙂

Mi történik, ha nem adjod meg adó adataid a Revolutnak?

Ha nem adod meg az adó adataidat a Revolutnak, akkor sajnos kénytelenek lehetnek korlátozni a számládat vagy akár zárolni

Az ok egyszerű: a Revolutnak törvényi előírásoknak kell megfelelnie, amelyek kötelezik őket a pénzmosás elleni küzdelemre és az adóhatóságokkal való együttműködésre. Tehát ha valaki nem adja meg az adóadatait, akkor a Revolut nem tudja ellenőrizni az adóügyi illetőségét, és ezért nem tudja teljesíteni a jogszabályi kötelezettségeit.

Revolut vagy Wise – melyik a jobb?

A Revolut és a Wise a két legnépszerűbb banki alkalmazás Európában. Mindkettő hasonló szolgáltatást kínál, de van köztük néhány alapvető különbség.

A Wise-nak az a jó tulajdonsága, hogy egy helyen kezelheted a pénzedet, beleértve a számlák kifizetését és az átutalásokat is. A Revolut még ennél is tovább megy, és ingyenes nemzetközi átutalásokat is kínál – egyáltalán nem kell érte külön díjat fizetned! A Wise ezt a szolgáltatást nem kínálja, szóval ebben az esetben a Revolut a nyerő!

A Wise-nek azonban vannak hátrányai is. Nem olyan biztonságos, mint a Revolut, és az elfogadott pénznemek száma is korlátozott. Jelenleg csak 21 pénznemben tudsz pénzt befizetni a számládra, például az AUD, BGN, BRL, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HUF, JPY, MYR*, NOK, NZD, PLN, RON, SEK, SGD, TRY és USD.

Összességében tehát mindkét alkalmazásnak megvan a maga előnye és hátránya. A Wise lehetővé teszi, hogy több banki számládat egy helyen kezeld, míg a Revolut ingyenes nemzetközi átutalásokat kínál és biztonságosabb lehet. Válaszd azt, amelyik jobban megfelel az igényeidnek és használati szokásaidnak!

Hogyan igényeld a Revolutot?

A Revolut kártya igénylése könnyű és gyors folyamat, amely mindössze néhány lépést igényel:

Az első lépés az igénylés, amelyhez csak egy érvényes személyi igazolvány és egy mobiltelefon kell. Az igényléshez regisztrálj az ajánló linkemen keresztül https://revolut.com/referral/nomin7f5w – ezzel mindketten kaphatunk jutalékot.

Az alkalmazásban követheted az igénylés folyamatát, amely során megadod az adataidat és a szükséges információkat.

Majd következik a pénzfeltöltés, amelyet számos módon megtehetsz, például banki átutalással vagy bankkártyával. Miután feltöltötted a számládat a megfelelő összeggel, megrendelheted a Revolut kártyádat. Ha az igénylésed elfogadják, akkor a kártyát a megadott címre küldik. Amint megkapod a kártyát, azonnal használhatod az üzletekben és online vásárlásokhoz is.

Ingyenes szolgáltatások a Revolutban

A Revolut rengeteg olyan szuper szolgáltatást kínál az ügyfeleinek, ami az átlagos bankoknál nem igazán elérhető. 

Például az ingyenes ATM-használat világszerte, úgyhogy ha külföldre utazol, akkor nem kell aggódnod a drága banki díjak miatt. Ha devizát kell váltanod, akkor ingyenes átváltást biztosít több mint 30 különböző devizában. Ráadásul az átváltások a bankközi árfolyamon történnek, ami azt jelenti, hogy nincs felesleges extra költség.

Ha pedig a barátaiddal, családoddal szeretnél pénzt küldeni egymás között, akkor sem kell aggódnod, mert az is ingyenes a Revoluton belül. Azt is érdemes tudnod, hogy van egy automatikus pénzfelosztó funkció, ami nagyon hasznos lehet, ha meg szeretnéd határozni, hogy mekkora részét költenéd élelmiszerre, szórakozásra vagy éppen utazásra, akkor ezzel a funkcióval könnyedén megteheted, és így nagyobb kontrollal rendelkezel kiadásaid felett.

Széfek használata a Revolutban

A Revolut virtuális széf funkciója valóban nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy még biztonságosabbá tedd pénzed kezelését. De miért is érdemes ezt használni?

Tegyük fel, hogy szeretnél megtakarítani a nyaralásra vagy egy nagyobb kiadásra, mint például egy autó vagy egy lakás vásárlása. Ebben az esetben a virtuális széf funkció lehetővé teszi, hogy egy biztonságos helyre tedd a pénzedet. Ezzel megakadályozhatod, hogy az állandóan rendelkezésre álló pénz csábítására késztessen, és biztosíthatod, hogy a pénzed csak az eredeti célodra legyen felhasználva.

A virtuális széfeket egyébként könnyű használni. Először is, válaszd ki a Revolut fő képernyőjén található „Széf” opciót. Ezután a „Hozzáadás” gomb megnyomásával hozz létre egy új széfet. Adhatsz nevet a széfnek, és megválaszthatod, hogy milyen valutában szeretnéd tárolni a pénzt. Az összeget egyszerűen áthelyezheted a fő egyenlegedről a széfbe, és ugyanígy vissza is.

Egy másik érdekes felhasználási módja a virtuális széfeknek az, hogy különböző célokra hozz létre külön széfeket. Például lehet, hogy egy széfet a szabadságodra szánod, egy másikat az autóvásárlásra, és egy harmadikat a lakásfelújításra. Így tisztábban láthatod, hogy mennyi pénzed van pontosan az egyes célokra, és könnyebben tudod nyomon követni a megtakarításaidat.

A Revolut utasbiztosítás

Az utazás az életünk része, és az utazáshoz biztosításra is szükségünk lehet. Ha te is szeretsz utazni és azon gondolkodsz, hogy milyen biztosítást köss, akkor a Revolut utasbiztosítás lehet számodra a megoldás. Azonban fontos tudnod, hogy a Revolut maga nem kínál utasbiztosítást, de az alkalmazásban biztosítást köthetsz.

Mi mindent biztosít a Revolut utasbiztosítás?

Az orvosi költségektől az elveszett poggyászig, a késő vagy lemondott járatoktól az utazás megszakításáig. Ha szeretnél biztosítást kötni, akkor érdemes átnézned az általános szerződési feltételeket és a fedezetet.

Hogyan lehet Revolut utasbiztosítást kötni?

A biztosítást az alkalmazásban tudod megkötni, csak menj a „Fiókom” menüpontra, majd kattints a „Biztosítás” menüpontra. Válaszd ki a kívánt biztosítás típusát, és add meg adataidat. A vásárlás után azonnal érvénybe lép a biztosításod, és minden utazásra kiterjed.

Miért jó a Revolut utasbiztosítás?

Az alapcsomag éves díja mindössze 29 $/év, ami jóval olcsóbb, mint a többi társaság árai. Azonnali fedezetet kapsz, és ha bármi probléma adódna, akkor 24/7-es ügyfélszolgálatunk mindig segít. Rugalmas fedezeti opciók állnak rendelkezésedre, így csak azt veszed meg, amire valóban szükséged van.

Mire figyelj, ha Revolut utasbiztosítást veszel?

Fontos elolvasni az apró betűs részt, mert mindig vannak olyan kizárások és fedezeti korlátok, amelyek nem feltétlenül nyilvánvalóak egy hirdetés vagy weboldal megtekintése alapján. Vigyázz, hogy az igényléshez 18 évesnek kell lenned, és legalább 90 napig tagnak kell lenned a Revolut alkalmazásban. Ügynökön vagy brókeren keresztül nem lehet igénybe venni a biztosítást.

Hogyan nyújts be kárigényt a Revolut utasbiztosítással?

A kárigény bejelentéséhez közvetlenül a Revolut utasbiztosítással kell kapcsolatba lépned. 

A következő adatokat kell megadnod:

A biztosítási kötvény számát és az utazás részleteit (dátum, célállomás és cél).

A kárigény okát – legyen szó orvosi költségekről vagy útlemondásról/késésről stb.

Mi a különbség az elsődleges és a másodlagos fedezet között?

Amikor kötvényt vásárolsz, két lehetőség van a biztosítási szintre vonatkozóan: elsődleges vagy másodlagos. 

Ha az elsődleges biztosítás megvásárlása mellett döntesz, ez azt jelenti, hogy ha utazás közben történik valami, és orvosi ellátásra van szükséged, a Revolut azonnal fizet, amint megkapja az orvosoktól a megerősítést, hogy a kezelésre szükség volt. 

A másodlagos biztosítások esetében várakozási időre van szükség, mielőtt a sérüléssel vagy betegséggel kapcsolatos költségeket fedeznék (általában 24 óra). 

Egyszerre is megvásárolhatod mindkét típusú biztosítási csomagot, így ha a biztosítás megvásárlását követő 24 órán belül, de a vártnál később történik valami – például ha valaki a hazafelé tartó repülőúton betegszik meg -, akkor is fedezi a másodlagos csomagja!

Kinek kedvez a Revolut?

A Revolut nagyszerű választás a gyakran utazók, a digitális nomádok és a külföldre utazók számára. Ha külföldön szeretnéd egyszerűsíteni a pénzügyeidet, a Revolut segíthet neked ebben.

Ha digitális banki megoldásokat keresel, amelyekkel könnyedén intézheted pénzügyeidet, akkor a Revolut tökéletes választás lehet számodra. Ha most regisztrálsz a Revolutra az affiliate linkemen keresztül, akkor ingyen kártyát kapsz, és az első 3 hónapban ingyen használhatod az összes prémium szolgáltatást is. Ne habozz tovább, regisztrálj most a Revolutra az affiliate linkemen keresztül: https://revolut.com/referral/nomin7f5w

Ha utazásról van szó, a Revolut az egyik legjobb barátod lehet! Nem csak azért, mert az utazási pénzfelvételi díjakat és a devizaváltási költségeket kiküszöböli, hanem azért is, mert az utasbiztosítási lehetőségei a nyugalmadat szolgálják. Végre nem kell aggódnod a balesetek, betegségek vagy elveszett poggyász miatt, mert a Revolut biztosítása védelmet nyújt számodra és szeretteidnek is. És ha az utazásról való visszatérés után azt szeretnéd, hogy pénzt takaríts meg, a Revolut kedvezményeket kínál az utazási és élelmiszerboltokban, szállodákban és számos más helyen. Így nem csak élményekkel gazdagodsz, hanem az általad elérni kívánt célokra is több pénz áll rendelkezésre. Ne feledd, a világ azért van, hogy felfedezzük, és a Revolut azért van, hogy az utazásodat könnyebbé és zökkenőmentesebbé tegye!

Remélem, tetszett a cikk, és ha úgy gondolod, hogy érdemes megosztani, oszd meg utazni vágyó barátaiddal:

What's your reaction?
>